top of page
Ank grote expo4.jpg

Ank Stegenga

"Art expresses who you really are"

Ank in eigen atelier.jpg

Proces

Het proces begint opnieuw, keer op keer

Flow en strijd

Je kunt er niet zonder.

Te spelen, te vallen, niet te weten, ruimte te geven en het lef te hebben

Op het doek wordt al schilderend en tekenend zichtbaar wat van binnenuit aan het licht wil komen.

Vergetend de tijd

Voorbij de woorden

Ontstaat een nieuwe betekenis

Kunst is voor mij een uitdrukking van mijn wezen, het delen van wezenlijke dingen. Als ik aan het werk ben verlies ik de tijd al experimenterend en ontdekkend. Van daaruit laat ik mij enerzijds leiden en anderzijds leid ik zelf, als een dans. Ht is een proces van zoeken, kijken, verwonderen, strijd, keuzes durven maken en hernieuwd vinden.

Ik schilder en teken al jaren en ben opgeleid door diverse kunstenaars. Ook heb ik verschillende kunstscholingen geolgd en van daaruit langzamerhand mijn eigen stijl ontwikkeld. Nog steeds ben ik met scholing bezig, het houdt mij scherp en in beweging. Ik experimenteer graag met allerlei materialen zoal vulmiddelen, krijt, houtskool, acrylverf en olieverf. Het gebruik van verschillende technieken versterkt de diversiteit in mijn werk.

Mijn werk kan verstild en sferisch zijn, maar ook kleurrijk en explosief. Deze innerlijke polariteit met terug in mijn werk.

Belangrijke inspiratiebronnen zijn de natuur, structuren, foto's die ik maak, beweging, innerlijke beelden en gedichten. Behalve schilderijen maak ik ook spontaan abstract tekenwerk en combineer dat vaak weer met schilderen.

Meer weten over deze kunstenaar? ga dan naar www.anktegengakunst.nl.

Email: ankstegenga@planet.nl

bottom of page