top of page
glaaz4.jpg
annekefoto2.jpg

Fascinatie voor landschap 

Dat Anneke Dijkhuis een veelzijdig kunstenaar is, is wel duidelijk. Gedurende haar jaren als reisadviseur, waarbij ze veel over de wereld reisde, ontwikkelde ze gedurende die jaren een passie voor natuur en cultuur. Tevens ontdekte ze haar fascinatie voor landschaps,- en portretschilderkunst, waarbij ze extra geïnteresseerd raakte in rustige landschappen, rivieren, en uiteraard ons eigen prachtige Waddengebied. 

Weloverwogen compositie

Vooral geinspireerd door de schilders van de 19e eeuw en 'De Haagsche School' schildert Anneke haar thema's in ingetogen kleuren. Haar combinatie van clear-obscure en weloverwogen composities - waarbij ze telkens de grens opzoekt tussen abstract en impressionistisch - leveren een mooi, harmonieus werk op. In de afgelopen 40 jaar volgende ze behalve de opleiding Textiele Werkvormen, diverse cursussen in portret- en modeltekenen, beeldhouwen en masterclasses en-plein-air bij verschillende kunstenaars o.a. Sjoerdje Hak, Roos Schuiring e.a. waarbij ze verschillende technieken toepast (aquarel, acryl, olieverf, soms gemengd met cold wax).

Glasobjecten met een verhaal

De vele reizen van Anneke hebben niet alleen haar schilderkunst beïnvloed, ook haar unieke glasobjecten vertellen een speciaal verhaal over bijzondere plekken op de wereld. Voor deze speciale glasfusing techniek volgde ze workshops bij de glaskunstenaar Frank van den Ham en Kim van den Oever.

Meer ontdekken over Anneke Dijkhuis en haar glasobjecten? Kijk dan op www.glaaz.nl

glaaz14.jpg

Anneke Dijkhuis

bottom of page