top of page
Eenvoud: de KUNST van het weglaten

"Eenvoud is de ultieme verfijning..."

In deze vernieuwde kunstexpositie manifesteert 'de kunst van het weglaten' zich op diverse manieren. De kunstenaars van nu richten zich op het elimineren van overbodige elementen om hierbij te focussen op de kernboodschap en essentie van het werk.

Nieuwe expo32.jpg

Tell your visitors your story. Add catchy text to describe what you do, and what you have to offer. The right words can inspire and intrigue your audience, so they’re ready to take action on your site. To start telling your story, double click or click Edit Text.

EENVOUD; DE KUNST VAN HET WEGLATEN

‘Eenvoud is de ultieme verfijning’

In de kunst manifesteert "de kunst van het weglaten" zich op verschillende manieren. Het draait allemaal om het vereenvoudigen van het kunstwerk, het elimineren van overbodige elementen en het focussen op de kernboodschap of de essentie van het werk. Of het nu gaat om kunst, design, schrijven of zelfs het dagelijks leven, het principe van eenvoud kan op verschillende manieren worden toegepast om effectieve en esthetisch aantrekkelijke resultaten te bereiken.

 

In de kunst is de kunst van het weglaten een techniek waarbij de kunstenaar bewust kiest welke elementen in een compositie moeten worden opgenomen en welke moeten worden weggelaten. Door overbodige details te verwijderen, wordt de focus gelegd op de essentie en wordt de boodschap van het kunstwerk versterkt. Dit kan worden bereikt door het gebruik van minimale vormen (Minimalisme; verminderen van het kunstwerk tot elementaire vormen), beperkt kleurenpalet, lege ruimtes (zgn. 'leegte en stilte'; door 'lege' gebieden of stiltes in het werk op te nemen creërt men ademruimte in het werk) of zelfs abstractie (het zgn. 'terug naar de essentie' door te richten op abstracte vormen, lijnen en patronen).

 

Het proces van het vereenvoudigen van een kunstwerk kan echter complex zijn, omdat het vereist dat de kunstenaar zorgvuldig nadenkt over welke elementen essentieel zijn en welke kunnen worden weggelaten zonder afbreuk te doen aan het totale effect. Bekende kunstenaars die bekendstaan om hun gebruik van eenvoud zijn onder andere Piet Mondriaan, Donald Judd en Agnes Martin.

Deze vernieuwde kunstexpositie - die vanaf 17 november weer te bezichtigen is - laat zien dat de kunstenaars erin geslaagd zijn de 'kunst van het weglaten' te beheersen; door zich te beperken tot een paar essentiële materialen of kleuren kunnen ze de kracht van suggestie en juist van die essentie benutten om diepgaande en memorabele werken te creëren, en daarmee een zeer krachtige visuele impact neerzetten.

 

Vanaf 18 november a.s. openen de deuren CaroArtGallery zich voor deze kunstexpositie, waarbij minimalisme tot KUNST wordt verheven.!

Meer informatie over deze expositie:

Deze kunstexpositie is te bezichtigen vanaf 18 november  - 29 december 2023 bij CaroArtGallery.

Voor deze kunstexpositie is een openingsvernissage gepland op zaterdag 25 november van 13.00 - 16.00 uur. 

Openingstijden galerie: wo, do, vrij: 10.00 - 16.00 uur

Zaterdagen: 11.00 - 16.00 uur.

Zon- en feestdagen gesloten

 

Wij verwelkomen u graag.

CaroArtGallery

Caroline Geerling

Meer weten over de kunstenaars? Die informatie vindt u hieronder

 

Nieuwe expo28_edited_edited.jpg
Kunstposter TanjaT.jpg
Kunstposter José Leenders Smits.jpg
bottom of page