top of page

Creating gives energy....

MARIËLLE VROEMEN

Voor Mariëlle is artistiek bezig zijn net zoiets als op reis gaan, niet precies weten waar je uitkomt, je verwonderen, genieten, kijken en alle ervaringen integreren.

Diezelfde zoektocht was lang geleden ook de keuze voor een vervolgopleiding; de kunstacademie of de studie psychologie? Ze koos uiteindelijk voor het laatste en jarenlang heeft ze zich met veel toewijding en liefde ingezet voor kinderen, volwassenen en gezinnen. In 2012 heeft ze de stoute schoenen aangetrokken en is ze alsnog met veel plezier naar de Kunstacademie in Genk gegaan, richting beeldhouwkunst en ruimtelijke vorming. Voor haar is de cirkel nu rond.

Mariëlle is een kijker, voeler en vooral ook onderzoeker. Observeren is haar 'second nature'. Als kind kon ze zich al verliezen in het tekenen van mensen of de natuur om haar heen. Gevoelsmatig bezig zijn, op zoek naar de essentie, naar de juiste spanning tussen vorm en structuur. Haar sculpturen zijn abstract van aard en geven de toeschouwer de ruimte een eigen interpretatie te geven aan het werk. Het onderzoeken van en experimenteren met materialen zorgen voor verdieping van het werk en inspireren haar creativiteit. 

Deelnemende kunstenaar Little Art 2023

Mariëlle Vroemen is tevens een van de 43 deelnemende kunstenaars bij de grote kunstexpositie Little Art 2023, die zal plaatsvinden van 1 juli t/m 31 augustus 2023. Zie ook www.caroartgallery.com/deelnemende-kunstenaars

Meer informatie over werk van Mariëlle Vroemen? ga dan naar www.mariellevroemenart.com

Vroemen sculpturen2.jpg

Creating gives energy

bottom of page