top of page
Dickens 20238.jpg
Toegang en wachtrij

Het Dickens Festijn is op zaterdag 16 en zondag 17 december van 11.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Roggestraat, Bergstraat, Bergkerkplein, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat. Voor de route van het festijn geldt eenrichtingsverkeer. Het Dickens Festijn wordt jaarlijks door 125.000 bezoekers bezocht. De toegang is gratis. Wel dient er rekening te worden gehouden met een wachttijd bij de ingang die kan oplopen tot 1,5 uur. Toegang is alleen mogelijk via de Keizerstraat (ter hoogte van de Schouwburg). Bezoekers worden via de Brinkpoortstraat en Keizerstraat naar de ingang van het Dickens Festijn geleid, waar het publiek groepsgewijs wordt toegelaten.

 

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Vanaf het NS- en busstation Deventer is het slechts 3 minuten lopen naar het centrum. Het Dickens Festijn begint al op het NS station. Bezoekers aan het festijn worden verwelkomd door Christmas Carol Singers en Dickens-acteurs uit de beroemde boeken van Charles Dickens.

Plan uw reis via de NS-Reisplanner Xtra App of via www.ns.nl

 

Pendelbusdienst
Speciaal voor het Dickens Festijn is een pendeldienst ingesteld. Op 16 en 17 december volgt u komende vanaf de A1 de borden naar een extra, bewaakt parkeerterrein, inclusief busvervoer naar het centrum. De pendelbussen rijden van 8.30-18.30 uur. Tickets (1 ticket per auto) kosten €15,- (ter plekke, pinautomaat aanwezig, voor parkeren incl. pendeldienst)

 

Parkeren
In de binnenstad parkeert u onder meer in de Centrumgarage. (Op de Keizer 1, achter de HEMA, 24 uur per dag open). Voor meer parkeerplaatsen rondom het centrum: volg de P-route op de borden. Daarnaast is het mogelijk om op 16 en 17 december gratis te parkeren op het Saxion parkeerterrein, Berkelweg 1.

bottom of page