top of page
Suus COL15.jpg
suzette foto.jpg

Suzette Timmers Verhoeven

From the mountains to the valley.

Suzette Timmers Verhoeven (1950) is hoofdzakelijk in Nieuw Zeeland opgegroeid. Daar is ook haar liefde voor natuur ontstaan. Eenmaal terug in Nederland was het even wennen ('Where are the mountains?'). Op haar 42ste is ze aan de opleiding Kunstzinnig Therapie begonnen aan Academie de Wervel waarna ze ruim 20 jaar werkzaam is geweest als Kunstzinnig Therapeut en Coach.

 

Tekenen deed ze al vanaf haar pubertijd en daarna is ze altijd op de een of andere manier kunstzinnig en creatief bezig geweest. Dat begon als toegepaste kunst en ontwikkelde zich langzaamaan van figuratieve naar meer abstracte organische beelden waarbij het mystieke altijd meespeelt. Een aantal jaren geleden heeft Suzette haar werk als kunstzinnig therapeut en coach beëindigd om zich volledig te kunnen wijden aan de kunst.

Aandacht voor het mystieke

 

In haar werk blijft de natuur voor haar een onuitputtelijke en telkens weer verrassende bron van inspiratie. Samen met de beelden, kleuren en bewegingen uit haar eigen binnenwereld komt ze al zoekend, spelend en experimenterend in de stroom van het scheppende proces. Een spel van toevoegen, weghalen en keuzes maken zodat er een nieuw beeld kan ontstaan dat via haar zichtbaar wordt. Een spel ook tussen het sferische en het concrete.

Huidige expositie bij CaroArtGallery:

Circles of Life: kunstexpositie in woord en beeld

Nadat Suzette in februari van dit jaar een klein 'preuvenement' heeft gehad met haar schilderijen, pakt ze deze keer groots uit. Een grote duo-expositie met het thema Circles of Life.

Bij dit thema komt alles samen. De continue kringloop van ontkiemen, groei, bloei en verval in het leven van mens en natuur naar voren, die ook doorwerkt in eigen levens seizoenen.

Nieuwsgierig naar het werk van Suzette? Kom dan kijken naar haar egloednieuwe expositie bij CaroArtGallery van 30 juli - 8 september 2022 of kijk verder op haar website www.suzette-kunst.nl

Suus COL13.jpg
bottom of page